Juridische advies bij vastgoed Turkije | Lexsu Consultancy

Vastgoed Turkije

Bijkomende kwesties

Bij het kopen van vastgoed in Turkije zitten ook wat bijkomende kwesties. Op deze pagina bespreken we de bijkomende kwesties waar rekening mee gehouden moet worden. Indien u in het begin van een bouw project en/of voor de overdrachtsdatum moet betalen, dan dient u uw vooraf betaling in zekerheid te nemen. Hierover leest u meer in één van onze publicaties: “Hypotheek biedt zekerheid in Turkije”. We raden u aan om niks aan te kopen zonder het advies van een Turkse advocaat. Zo zorgt u ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het is ook belangrijk dat u een Turkse bankrekening krijgt. Lexsu Consultancy kan u hierbij helpen.

De aanschaf van een vakantiewoning

Bij de aanschaf van een vakantiewoning krijgt u ook te maken met zaken als servicekosten en gemeentelijke belastingen. U moet erg goed op de hoogte zijn van de maandelijkse en jaarlijkse belastingen en servicekosten van uw woning. Wanneer u een huis koopt in Turkije betaald u éénmalig de aansluitkosten voor nutsvoorzieningen. Belastingen die u betaald zijn jaarlijkse vastgoed belastingen en huisvuilbelasting.

Er moet ook een verplichte verzekering DASK worden afgesloten, dit is tegen de gevolgen van een aardbeving. Deze kosten zijn ongeveer 25 tot 100 euro per jaar.

Als eigenaar van onroerend goed heeft u te maken met het Turkse Erfrecht. Van toepassing is namelijk het Recht van het land waar het onroerend goed zich bevindt. Voor de roerende goederen is wel uw nationale erfrecht van toepassing. U kunt ook overwegen een rechtsgeldig opgesteld testament te laten opstellen. Lexsu Consultancy kan hier de zorg voor dragen.

Als u uw vakantiewoning wilt verhuren voor een aantal maanden per jaar, dan adviseren wij u om de verhuur middels rechtsgeldige en goed gedichte huurovereenkomsten plaats te laten vinden. Zodat er geen problemen kunnen ontstaan.

U kunt er ook voor kiezen om uw vakantiewoning permanent te bewonen. Lexsu Consultancy kan in dit geval de procedure voor u uitvoeren voor het verkrijgen van een woon en/of werkvergunning.

Zoals blijkt uit de bovenstaande voorbeelden, zijn er veel bij komende juridische kwesties na een aanschaf van onroerende goed in een ander land. Om uw probleem op te lossen en gewenste resultaat te halen kan Lexsu Consultancy met de nodige deskundigheid en dienstkwaliteit u met raad en daad ter zijde staan.

Neem contact op met Lexsu Consultancy

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bijkomende kwesties van vastgoed kopen in Turkije? Neem dan contact met ons op via het formulier. Wilt u liever bellen of een e-mail sturen? U kunt ons bereiken op +316 200 173 29 of info@lexsuconsultancy.com.

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. 

Neem contact op

Wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.

Website laten maken door Dotsimpel