Letselschade buitenland | Lexsu Consultancy

Letselschade in het buitenland

Letselschade door ongeval

Ongelukken zitten in een klein hoekje. Wanneer u in het buitenland letselschade oploopt, is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft over hoe u dit het beste kunt aanpakken en of u de schade kunt claimen. Over het algemeen geldt dat bij de afwikkeling van de schade de wetgeving van het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden van toepassing is. In dit geval kunt u het beste een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in het recht van het desbetreffende land. Een letselschade advocaat ondersteunt en adviseert u in wat u kunt doen om aansprakelijkheid vast te stellen en de schade te verhalen.

Aansprakelijkheid en schadevergoeding bij letselschade buitenland

Wanneer u onverhoopt betrokken bent bij een ongeval in Turkije, dan kunnen wij u ondersteunen bij het indienen van een schadeclaim en of u voor schadevergoeding in aanmerking komt. Bij letselschade buitenland zal er per geval gecontroleerd moeten worden welk recht van toepassing is.

In sommige gevallen is er op grond van een toepasselijk verdrag sprake van een uitzondering waardoor er bij het bepalen van de aansprakelijkheid een ander recht van toepassing is. Een voorbeeld hiervan is wanneer u een vakantie heeft geboekt via een Nederlandse reisorganisatie. In zo’n situatie kunt u de reisorganisator aansprakelijk stellen en wordt er aan de hand van het Nederlands recht beoordeeld of de schade vergoed wordt.  

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat u in het buitenland letselschade kunt aanmelden bij een Nederlandse verzekeraar. Indien u voor uw reis een reisverzekering heeft afgesloten, doet u er goed aan om de polisvoorwaarden goed te controleren. Zo weet u of de verzekering dekking biedt voor letselschade buitenland.

Heeft u letsel opgelopen in Turkije?

Wanneer u tijdens uw vakantie of zakelijke reis betrokken raakt bij een ongeval, dan komt er een hoop op u af. Als letselschade advocaat Turkije kunnen wij u hierbij helpen. Uw letselschade advocaat gaat na of de schade die u heeft opgelopen in Turkije ook in Nederland vergoed kan worden. Voor juridische hulp en een specialist in Turks recht maakt u direct een afspraak met Lexsu Consultancy. Wij staan u graag bij.

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. 

Neem contact op

Wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.

Website laten maken door Dotsimpel