Investeren in Turkije | Lexsu Consultancy

Investeren in Turkije

Foreign Investment Legislation

De Turkse regering heeft het voor buitenlanders zeer eenvoudig gemaakt om te investeren in Turkije, door de nieuwe “Foreign Investment Legislation” van 2003. Turkije heeft ook aantrekkelijke investering stimulansen, onder andere vanwege de subsidie mogelijkheden en belastingvoordelen.  Nederland behoort tot de top drie investeerders in Turkije. Het biedt dan ook veel kansen voor Nederlanders om te investeren in Turkije.  Turkije is een bekende handelspartner van zowel de EU als Nederland.  De handelscijfers tussen Nederland en Turkije kennen elk jaar een stijgende lijn.

Turkije biedt kansen

Investeren in een opkomende markt is aantrekkelijk door de groeimogelijkheden die Turkije u kan bieden.   De buitenlandse investeringen  groeien elk jaar . Het is een land met heel veel mogelijkheden voor bedrijven en particulieren die willen investeren. Turkije biedt de buitenlandse investeerders dan ook veel kansen en mogelijkheden.

Wat maakt Turkije naast de bovengenoemde positieve ontwikkelingen eigenlijk een opkomende markt in de wereld?

  • Een unieke centraal gelegen locatie; Turkije is gelegen tussen twee belangrijke markten, namelijk tussen de Aziatische markt en Europese markt. Dit betekent ook dat het land tussen twee energie bronnen is gelegen, namelijk olie vanuit Oost Mediterrane en Kaspische gebied en anderzijds aardgas vanuit centraal Azië.
  • Bijzondere relatie met Centraal Azië; in de Turkse Republieken in Centraal Azië wordt ook Turks gesproken.
  • Centraal Azië, Irak en de Kaspische landen. Het is altijd gunstiger om via Turkse bedrijven zaken te doen in deze landen.
  • Turkije heeft een efficiënte, competitieve, internationaal georiënteerde en hoogwaardige productie sector.
  • Turkije heeft een grote beroepsbevolking met professioneel opgeleide arbeidskrachten. Zowel producerende sectoren als de service sectoren werken volgens Europese kwaliteitsnormen.
  • Arbeidskosten in Turkije zijn aanzienlijk lager dan die in West Europa.
  • Turkije is sinds 1996 aangesloten bij de Europese Douane Unie. Dat betekent dat goederen binnen de Douane Unie vrij geïmporteerd en geëxporteerd kunnen worden.
  • Met een bevolking van bijna 84 miljoen mensen zorgt ervoor dat Turkije een interessante afzetmarkt is.

Neem gerust contact op met Lexsu Consultancy

Of u nou als bedrijf of particulier wilt investeren in Turkije, Lexsu Consultancy zorgt ervoor dat u het juiste advies krijgt en dat u een goede start maakt.  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de kansen die Turkije u kan bieden? Neem dan contact met ons op via het formulier.

Wilt u liever bellen of een e-mail sturen? U kunt ons bereiken op +316 200 173 29 of info@lexsuconsultancy.com.

Investeren in Turkije

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. 

Neem contact op

Wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.

Website laten maken door Dotsimpel