Bedrijf oprichten in Turkije | Lexsu Consultancy

Bedrijf oprichten in Turkije

Heeft u altijd al een eigen bedrijf willen starten in Turkije, maar weet niet waar u moet beginnen? Lexsu Consultancy helpt u bij jet oprichten van een bedrijf in Turkije. Wij geven juridisch advies die uw onderneming nodig heeft en begeleiden u door het hele proces. 

Wij ondersteunen u graag bij de onderstaande activiteiten.

Opzetten van nieuwe bedrijven

Lexsu Consultancy heeft ervaring met het opzetten van nieuwe bedrijven in Turkije. Er komt veel kijken bij het oprichten van een bedrijf in Turkije en er zijn verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. U leest hier meer over in de publicatie “Toetreding tot de Turkse markt: bedrijf opstarten

Begeleiding van legale procedures voor aandeeltransacties, overnames, fusies, splitsingen en joint ventures

Bij het starten van een onderneming in Turkije komt er veel bij kijken. Wij helpen u zodat alles goed verloopt. Door onze jarenlange ervaring weten wij alle plaatselijke regels en welke procedures er gelden.

Plaatsen van buitenlands personeel

Lexsu Consultancy helpt met het plaatsen van buitenlands personeel. Bij het plaatsen van buitenlands personeel regelen wij ook de werk en woonvergunningen. De Turkse arbeidswetgeving moet nageleefd worden. Doordat wij ervaring hebben met deze zaken, weten wij precies welke arbeidsvoorwaarden, contracten en sociale zekerheden van toepassing zijn.

Due Diligence

Due diligence betekend gepaste zorgvuldigheid. Het is een belangrijk proces dat uitgevoerd wordt voordat er beslissingen worden genomen omtrent zaken zoals een overname. Bij een due diligence wordt er onderzoek gedaan naar de stand van zaken van een bedrijf. Op die manier weet u wat de kansen en risico’s zijn van een bedrijf.

Boekhouding en controle op de Boekhouding

Lexsu Consultancy helpt u met de boekhouding en controle op de boekhouding. Zo heeft u goed inzicht op de financiële status van de investering.

Adviezen omtrent de export- en importregelingen per product

Tussen Europa en Turkije betaalt u voor de meeste producten geen invoerrechten door de douane-unie. Wel bent u verplicht om bewijslast aan de douane te leveren. Wij helpen en adviseren u hierin.

Begeleiding en advisering in het verkrijgen van de benodigde certificaten, vergunningen en licenties

Lexsu Consultancy helpt u bij het verkrijgen van de benodigde certificaten, vergunningen en licenties. Zoals het aanvragen van een werkvergunning tot aan een ATR-certificaat.

Advisering en begeleiding t.a.v. subsidies en andere wettelijke stimuleringsmaatregelen

Wij adviseren en begeleiden u in welke subsidies en wettelijke stimuleringsmaatregelen u kunt aanvragen voor uw bedrijf.

Juridisch advies en organisatie van vergaderingen t.b.v. aandeelhouders en/of Raad van Bestuur

Lexsu Consultancy helpt u met het juridische advies en de organisatie van vergaderingen. Zo weet u waar u aan toe bent met aandeelhouders en het Raad van Bestuur.

Rapportage aan aandeelhouders en/of van Raad van Bestuur.

Dit zorgt ervoor dat u meer inzicht krijgen. Wij helpen en adviseren u met het maken van een rapportage. Wij kunnen aandeelhouders en of bestuur vertegenwoordigen tijdens vergaderingen bij het maken van rechtsgeldige besluiten.

Uitvoeren van de Incasso Procedures

Een incassoprocedure in Turkije bestaat uit twee fases. De buitengerechtelijke fase en de gerechtelijke fase. Wij voeren deze procedures voor u uit.

Neem gerust contact op met Lexsu Consultancy

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het oprichten van een bedrijf in Turkije of bij het ondernemen met een Turkse handelspartner. Neem dan contact met ons op via het formulier.

Wilt u liever bellen of een e-mail sturen? U kunt ons bereiken op +316 200 173 29 of info@lexsuconsultancy.com.

 

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. 

Neem contact op

Wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.

Website laten maken door Dotsimpel