Juridisch aspect bij vastgoed aankopen | Lexsu Consultancy

Juridisch aspect bij vastgoed aankopen

Onroerend goed transacties in Turkije

Het Turkse Goederenrecht is een onderdeel van het Turkse Civiele Recht (Burgerlijke Recht). Onze juridische team heeft de benodigde expertise en deskundigheid voor onroerend goed transacties.

Er zijn veel verschillen tussen aanschaf onroerende goed in Nederland en in Turkije. Juridisch gezien vindt de officiële overdracht van onroerend goed in Turkije alleen plaats bij Turkse kadaster (Tapu). Een Tapu is een document waaruit blijkt dat u de rechtmatige eigenaar bent van een onroerend goed in Turkije. Het bevestigt de transactie. Nadat u de Tapu verkrijgt wordt u erkent als (volledig) eigenaar van het Turkse vastgoed.

De notaris heeft in principe geen rol in deze transactie procedure. In sommige situaties moet er een notariële prekoopovereenkomst opgesteld worden om afspraken officieel vast te kunnen leggen. De registratie en afhandeling van formaliteiten voor een Tapu voor een buitenlandse burger kan oplopen tot 1,5-2 maand. Om dit proces te vereenvoudigen neemt u een specialist in dienst om u te vertegenwoordigen tijdens deze procedure.

Onderzoeksplicht voor onroerend goed in Turkije

Bij notariële aankoop in Nederland, kan de potentiële koper de juridische en technische informatie betreffende het onroerend goed via de notaris verkrijgen. Hij hoeft zelf niet de status van het onroerend goed te onderzoeken. In Turkije dient men echter zelf onderzoek te verrichten naar status van het onroerend goed. Dit is de grote onbekendheid voor de buitenlandse kopers.

Als specialist in Turks recht helpen ondersteunen we u bij al uw juridische en zakelijke kwesties. Wanneer u investeert in beleggingspanden, commercieel vastgoed of onroerend goed voor persoonlijk gebruik ondersteunen wij u het onderzoek.

Meer weten over de juridische aspecten van vastgoed aankopen in Turkije?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.
Wilt u liever bellen of een e-mail sturen? U kunt ons bereiken op +316 200 173 29 of info@lexsuconsultancy.com.

Juridisch aspect bij vastgoed aankopen

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. 

Neem contact op

Wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.

Website laten maken door Dotsimpel