Vastgoed kopen in Turkije | Lexsu Consultancy

Vastgoed kopen in Turkije

Wat is voor u van belang?

Hieronder leest u de belangrijkste aspecten waar u rekening mee moet houden.

  1. Koop overeenkomsten en afspraken moeten met de juiste partij gemaakt worden. Dit is de eigenaar die in het bewijs van eigendom vermeld staat of de persoon die door de eigenaar notarieel gemachtigd is om het onroerend goed te mogen verkopen.
  2. Indien u een bestaande woning koopt, moet deze ook als woning bij het kadaster vermeldt staan en niet als onbebouwde kavel.
  3. Het is van belang om u bij voorbaat in kennis te stellen van de hoogtes van de belastingen, servicekosten en kosten van de nutsvoorzieningen.
  4. Bij de aanschaf van een bestaande woning, is het belangrijk om te controleren of er geen achterstallige betalingen uitstaan van de belastingen, nutsvoorzieningen en servicekosten. Zodat u niet voor kosten komt te staan waar u niks van af wist.
  5. Bij de nieuwbouw van een woning dient er een gemeentelijke bouwvergunning te zijn afgegeven.
  6. Bij de aanschaf van een bestaande woning dient u zich op de hoogte te stellen of de woning voorzien is van een woonvergunning.
  7. Als buitenlander dient u goedkeuring te verkrijgen van de bevoegde military instellingen. De aanvraag hiervoor dient ook plaats te vinden indien u de woning van een buitenlandse eigenaar koopt.
  8. Het onroerend goed dient voor de overdracht datum vrij te zijn van de beperkingen, hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan.
  9. Als u een bouw afspraak maakt met een projectontwikkelaar en daarbij een aanbetaling moet voldoen, dient u een goed gedichte prekoopovereenkomst en verbindingsovereenkomst aan te gaan met de juiste partijen van het project. Dit is vooral van belang voor uw rechtszekerheid voor het verkrijgen van de woonvergunning, nutsvoorzieningen, bouwgarantie en het nakomen van de gestelde verplichtingen.

Wilt u meer lezen over dit onderwerp, lees dan onze publicatie “Kopen in Turkije; wat gaat eraan vooraf?” en “Een kijkje in de Turkse wet- en regelgeving”.

Neem contact op met Lexsu Consultancy voor juridisch advies bij het kopen van vastgoed in Turkije.

Door de jarenlange ervaring van Lexsu Consultancy kunnen wij u goed helpen bij het kopen van vastgoed in Turkije. Zo wordt alles goed geregeld en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over vastgoed kopen in Turkije? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier en we komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie. Wilt u liever bellen of een e-mail sturen? U kunt ons bereiken op +316 200 173 29 of info@lexsuconsultancy.com.

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. 

Neem contact op

Wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een reactie.

Website laten maken door Dotsimpel